Help: partitură pentru "Choros"

Ştie cineva cumva unde se poate găsi această partitură? Am avut-o în urmă cu ceva timp ( 20 de ani 🙂 ) de la profesorul meu de chitară clasică, domnul Mihai Babii. Am căutat-o pe site-urile specializate în vînzare de partituri şi n-am dat peste ea, nici pe site-urile cu partituri gratuite.

Cu această ocazie îi felicit pe domnii Anghelescu şi Melinescu pentru cîteva dintre interpretările pe care le-am văzut iutubizate. Domnul Melinescu foloseşte un Reghin, dar nu îmi dau seama ce model este.

Spor şi la mai mare!

19 răspunsuri to “Help: partitură pentru "Choros"”

 1. Marius Says:

  Daca aceasta o cautati va pot face eu rost de ea:

  Villa-Lobos, Heitor, 1887-1959.:
  Choros (no. 5)[Music] :alma Brasileira /pour piano ; [by] H. Villa-Lobos.
  Paris : Editions Max Eschig, 1955.

 2. Marius Says:

  V-am mai trimis pe mail alte 2 partituri in format pdf. Sper sa fie buna una din ele.. 🙂

 3. Marius David Says:

  MArius, n/am primit nimic, numai sa nu fie ilegal copiate.

  Contra cost!

 4. guitarschizofrenic Says:

  ce canta domnii de mai sus se numeste choros sau cum este mult mai cunoscuta sons de carrilhoes de joao pernambuco. este o piesa foarte usoara pentru chitara solo dar s au facut aranjamente si pentru doua chitare. eu sincer prefer varianta solo originala. partitura cred ca e la public domain pentru ca multi au facut variante si le au postat pe net. am si eu cateva si daca vreti o sa vi le trimit si o sa caut si cateva site uri unde se gaseste la liber ca sa fie mai sigur ca nu intra sub incidenta unui copyright.

 5. guitarschizofrenic Says:

  inca ceva, pe autor i l chema de fapt João Teixeira Guimarães insa si a „schimbat” numele in pernambuco. dintr un scurt search am aflat si eu de curand ca meseria lui era de iron worker (probabil sudor!) s a nascut la sfarsitul secolului 19 si a murit prin anii 40. piesa sons de carilhoes am gasit ca s ar traduce sound of bells. asa ca e posibil sa apara pe unele partituri sub numele lui real si cu traducerea titlului in engleza.

 6. guitarschizofrenic Says:

  http://dirk.meineke.free.fr/latin.html
  aici un link al unui individ care aranjeaza piese si le pune pe siteul lui intr un format care include si tab uri… din cate am vazut eu are doar piese mai vechi care nu mai au copyright si formatul este original (deci nu scanuri). piesa apare sub numele de pernambuco,joao – sons de carrilhoes si e un aranjament reusit, m am uitat si eu pe partitura.

 7. guitarschizofrenic Says:

  http://www.joaopernambuco.com/02.html
  aici linkul a ceea ce pare a fi site ul oficial-homage to joao pernambuco! se gaseste la download sons de carrilhoes insa e un aranjament pentru mai multe instrumente chitara, flaut si ?

 8. guitarschizofrenic Says:

  pt Marius, scribul nu e neaparat legal!!!!! sunt o gramada de carti si partituri cu copyright care sunt puse acolo!! in alta ordine de ideei de ce am intrat sa mai scriu aici e datorita likului pe care l am postat mai sus, cel cu siteul omagial joao pernambuco. m am plimbat putin prin el si am descoperit lucruri fantastice! de exemplu poze din arhiva personala a lui pernambuco pana si scanuri la documentele personale gen carte de identitate! plus fotografii de la inceputul sec XX, incredibil cu Barrios Mangore, Villa Lobos si toata „crema” chitaristilor latini din acea vreme. se pare ca se cunosteau intre ei!!! la asta nu m am gandit, recomand fotografiile sunt asa cum am mai spus superbe.

 9. guitarschizofrenic Says:

  am mai gasit ceva informatii despre Joao Pernambuco. am descoperit ca a avut o viata plin de peripetii! in primul rand era analfabet crescut intr o familie foarte saraca. sursa principala de venit in primii ani fiind munca bruta. curand „oamenii” au descoperit ca stia sa cante foarte bine la chitara si compunea foarte frumos insa nu stia sa scrie. asa a devenit prada usoara pentru multi „muzicieni chitaristi” care se ofereau sa i scrie partiturile si ii furau cantecele. de curand s a descoperit ca piese celebre din aceea vreme au fost compuse de el – si nu de altii – inclusiv un imn neoficial al Braziliei. Villa Lobos a fost cel care l a ajutat sa si transcrie compozitiile si i a fost prieten.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: