Orga de la Moldova Noua

Orga de la Moldova Nouă este o orgă autentică. Multă vreme a stat nefolosită, dar un pastor cu viziune şi cu inimă pentru lucrurile frumoase a iniţiat restaurearea ei. Anul acesta, după ani de tăcere a răsunat din nou. Nu este o orgă mare, cred că are undeva la 150 de tuburi, 5 octave şi 1 octavă jumătate la pedalier, un singur manual şi vreo 8 registre, cred.

Cînd am fost acolo am cerut cu o insistenţă de colindător să se pornească motoarele electrice care suflă aerul în tuburi. S-a cîntat la ora de rugăciune. Nu ştiu dacă mai sînt biserici baptiste în ţară care să fi avut asemenea orgi, cred însă că la Moldova Noua este singura funcţionabilă.

Îi urez La mulţi ani şi sper ca Puiu Caciora să viziteze curînd Moldova Nouă!

dscn7508

Iată manualul

dscn7515

Şi Biserica

dscn7523

În Biserica din Moldova Nouă slujesc doi absolventi ai Universitătii Emanuel, pastor Nelu Popescu si pastorul asistent, Sabin Văran. Dumnezeu să îi întărească în lucrarea la care i-a chemat.

11 răspunsuri to “Orga de la Moldova Noua”

 1. Marius Says:

  Cântaţi Domnului o cântare nouă, cântaţi laudele Lui până la marginile pământului, voi care mergeţi pe mare şi cei ce locuiţi în ea, ostroave şi locuitorii lor!
  Pustia şi cetăţile ei să înalţe glasul! Satele locuite de Chedar, să-şi înalţe glasul! Locuitorii stâncilor să sară de veselie: să strige de bucurie din vârful munţilor!
  Să dea slavă Domnului, şi să vestească laudele Lui în ostroave!”

  P.S. – daca nu uitati, atunci cand va intalniti cu fr. Zoli Gergely (din cate stiu frecventa biserica din Alesd) sa-i transmiteti multa pace si binecuvantare 🙂

 2. emsal Says:

  Am crescut in Biserica Baptista din Moldova Noua si am admirat in fiecare duminica aceasta orga, desi nu am auzit-o nicidata cantand. Ma bucur mult sa aud ca acum functioneaza, dar si mai mult pentru ca ati ajuns in biserica in care (cuminte) duminica de duminica imi luam locul la corul copiilor, asteptand momentul potrivit pentru a spune versetul invatat pe dinafara (de multe ori fara sa-l inteleg). Dumnezeu sa binecuvanteze Moldova Noua!

 3. elisa Says:

  Cand ne-am refugiat de la Chisinau,tata care a murit pe drum,in bombardament,,a luat cu el armoniu, se poate reconditiona..? Acest armoniu vechi a ramas la Bolvasnita,unde am stat 2 ani,mama l-a dat bisericii,in schimbul a doua carute cu lemne, avea sase copii si era vaduva,,,,
  Credeti ca fiind o piesa veche e si buna..merita sa merg acolo,
  fiind o amintire de la tata,pe care nu l-am cunoscut,sa insist la frati sa ni-l inapoieze…?

 4. teo Says:

  Ma rog Domnului sa gasiti acele fragmente…Poate le puneti pe blog.Cu multumiri,iubitorii muzicii cantate la o orga ca cea din poze!

 5. Cornelus Says:

  Ma bucur mult pentru Sabin, prietenul si frate el meu in Domnul

 6. L. HATEM Says:

  Frumos, tare frumos !
  Am putea s-o ascultam undava?… pe Youtube de exemplu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: